MALZEMELER
1 adet karnabahar
8 yemek kaşığı zeytinyağ
2 limonun suyu
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı hardal
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI
Karnabaharları yıkayıp gövde kısımlarından ayırın. Kaynayan suyun içine limon suyu ve tuz atın. Karnabaharları tencereye koyup 5 dakika haşladıktan sonra süzün.
Maydanoz, dereotu, sarmısak, limon suyu, hardal, zeytinyağ ve tuzu mikserden geçirin. Sosu, henüz soğumamış olan haşlanmış karnabaharların üzerine dökün. 1 saat bekletip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti
1 demet kıvırcık
1 bardak konserve mısır
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı susam
HAZIRLANIŞI
Göğüs etlerini tencereye yerleştirin, üzerlerine 2 bardak su ekleyip, haşlayın. Haşlanan tavukları elinizle parçalara ayırın.
Kıvırcık salatayı yıkayın ve doğrayıp servis tabağına alın. Üstüne parçalara ayırdığınız tavuk etlerini ve mısırı koyun. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Susamları da sıvıyağda pembeleşene kadar kavurup salatanın üzerine serptikten sonra servis yapabilirsiniz.
SOSUN TARİFİTaze soğan, dereotu, maydanoz, hardal, mayonez, zeytinyağ, tozşeker ve tuzu mikserden geçirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
8 su bardağı un
İç harcı için;
500gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Soğanları tavla zarı formunda doğrayın.
Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun. Kıymayı da katarak iyice yoğurun. Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin. Üzerine sıvıyağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın. Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur tutun. Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun. Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın. 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin.
Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın. Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın. Aynı şekilde bütün bezeleri açıp, hazırlayın. Tavada yağı kızdırın. Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. un (9 su bardağı)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Su
Margarin
İç Malzemesi İçin;
750 gr. beyaz peynir
4 adet yumurta
1 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Un, tuz, sirke ve suyu bir kabın içine katarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Önemli olan hamurun iyice ve çok yoğrulmasıdır. Hamur daha sonra dörde bölünür. Bir parça hamur oklava yardımı ile yufka büyüklüğünde açılır. Margarin bir tavada eritilir ve bu hamurun üzerine ilave edilir, bir fırça yardımıyla bu hamurun her tarafına sürülür. Sonra hamur bohça şeklinde katlanır.
2.?nci parça da oklava ile açılıp, fırça yardımıyla yağlanır. 1.?nci hamur içine katılarak tekrar bohça gibi katlanır. Diğer hamurlar da aynı şekilde yapılır. 3.?ncü hamur açılır, 4.?ncü hamurun üzerine ilave edilir. Hamurların ikisi de buzdolabında 1 saat bekletilir. Hamur dinlendirilir. Bu arada hamurun içi hazırlanır.
İçinin Yapılışı;
Bir kasede beyaz peynir rendelenir. Maydanoz ayıklanıp yıkandıktan sonra kıyılır. Yumurtalar kırılır ve hepsi karıştırılır.
Artık hamura şekil verilecektir. Hamur eşit parçalara ayrılır. Her parça yuvarlak olarak ayrılır. İçine peynirli karışımdan katılır. Daha sonra gül gibi pili pili katlanır, yağlanmış bir tepsiye sıralanır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerine bir fırça ile margarin sürüldükten sonra pişirilir.
Nimet Şapcı/Afyon
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »