Ayvalı Turta (6 Kişilik)


MALZEMELER
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı tepeleme un
125 gr margarin
Yarım limon suyu
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 adet ayva
2 yemek kaşığı bal


HAZIRLANIŞI
Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.
Yağlanmış, unlanmış turta kalıbına dökün. Ayvaları soyup ince dilimleyin. Turtanın üzerine dizin. Balı üzerine gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Süsleyip servise sunun.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Azı Açık / Urfa


MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Biraz su
Alabildiği kadar un

İçi İçin;
Yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta malzemeleri karıştırıp yoğuralım ve yumuşak bir hamur yapalım. İç malzemelerinde hepsini ayrı bir yerde karıştıralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle oval veya yuvarlak küçük lahmacun büyüklüğünde açalım, elimizi suyla ıslatalım. Sonra kıymalı içi malzemeyi açtığımız hamurların üzerine yayalım, kenarlarını kıvıralım. Küçük lahmacunlar yapar gibi yaptığımız lahmacunları kızgın yağda önce kıymalı yüzü olmak üzere kızartalım. Diğer yüzü de kızartıldıktan sonra servise hazırdır.
Yasemin Madenüs/Kocaeli

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [39/39] Önceki 37 38 39