Ayvalı Rulo (6 Kişilik)


MALZEMELER
250 gr Margarin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
6 Su Bardağı Un
İç malzemesi :
2 Adet İri Ayva
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker


HAZIRLANIŞI
İç malzemesini hazırlamak için ayvaları soyup iri rendeleyin. şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
Diğer yanda hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. İçine iki yemek kaşığı pudra şekeri katarak hamuru yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım cm kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün. Geniş kısmına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yerleştirin. Rulo şeklinde kavurun.
Yağlanmlş fırın tepsisine dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında açık pembe renkte kızartın. Sıcakken pudra şekerine bulayın. Servis tabağına alıp üzerine kalan pudra şekerini eledikten sonra servise sunun.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Ayvalı Strudel (12 Kişilik)


MALZEMELER
1 Su Bardağı Ayva Marmelatı
1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
1 Yemek Kaşığı Ceviz
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (üzeri için)
MiIföy Hamuru Malzemesi:
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yumurta
1/2 Limon Suyu
1 Su Bardağı Ilık Su
10 Çay Bardağı Un
250 gr Margarin
Tuz


HAZIRLANIŞI
Milföy hamurunu hazırlamak için; margarin dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açın. Margarinin üçte birini üzerine sürüp bohça gibi katlayın. Hamuru nemli bir beze sarıp naylon poşet içinde buzlukta 30 dakika bekletin. Hamuru tekrar açıp kalan margarinin yarısını üzerine sürün ve tekrar bohça şeklinde katlayın. Buzdolabında 30 dakika daha bekletip tekrar açın. Kalan margarini sürüp tekrar katlayın ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
Bir kapta ayva marmelatı, ceviz ve üzümü karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
Milföy hamurunun yarısını merdaneyle açın. Hazırladığınız iç malzemesini hamurun üzerine sürüp rulo şeklinde sarın. Hamuru yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
Not: Kalan milföy hamurunu buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Dilerseniz hazır milföy hamuru da kullanabilirsiniz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Ayvalı Strudel (2) (6 Kişilik)


MALZEMELER
2 Adet Ayva
1 Kahve Fincani Kuru İzmir Üzümü
1 Kahve Fincani Kıyılmiş Ceviz
1 Çay Bardağı Toz Şeker
3 Adet Karanfii
1 Rulo Milföy Hamuru
1 Adet Yumurta Sarisi
Üzeri için : 3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri


HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup zar şeklinde doğrayın, tencereye alın. Üzerine bir kahve fincanı su ilave edin. Karanfil ve toz şekeri ekleyin. Üzümleri de kattıktan sonra ayvalar yumuşayıp suyuna çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğutun.
Cevizi ekleyip karıştırın. Rulo hamuru tezgaha yayın. Hazırladığınız iç malzemesini üzerine yayın. Geniş bir rulo yapın. Yağlanmış firın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürün.
180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sıcakken üzerine pudra şekeri ekleyip dilimledikten sonra servise sunun.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Ayvalı Tas Kebabı


MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı (doğranmış)
2 adet ayva
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.
Yuvarlak bir kabın içine kuşbaşı et, küp şeklinde doğranmış ayva, karabiber ve tuz koyun. Kabı geniş bir tencerenin içine ters çevirip koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Ağırlığı kaldırmadan kenarlarına pirinci koyun. Üzerine tereyağ koyup tuz atın. 4 bardak sıcak suyu pirincin üstüne dökün. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tası ortasından çıkarın, tencereyi ters çevirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ayvalı Tavuk Salatası (8 Kişilik)


MALZEMELER
1 Göbek Salata
1 Ayva
1 Tavuk Göğüs Eti
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Kapari
125 gr Mayonez
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 ÇorbaKaşığı Sirke
2 Çorba Kaşığı Hardal
1 Limon Suyu
Tuz


HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin ve iri iri doğrayın. Kararmamaları için üzerlerine limon suyu dökün. Göbek salatayı iri iri doğrayın.
Tavuk etini tuzlu suda başlayıp iri küpler halinde kesin. Soğanları halka halka doğrayın. Tavuk, soğan, ayva ve doğranmış salatayı geniş bir kaba alın. Kapari ve tuz ekleyip karıştırın.
Mayonez, zeytinyağı, sirke, hardal ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün. Harmanlayıp servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [38/39] Önceki 36 37 38 39 Sonraki