Aya Köfteli Çorba (6-8 Kişilik)


MALZEMELER
280 gr Yoğurt (1 su bardağı)
Nane
Tereyağı
200 gr Kıyma
Tuz , Karabiber
1.5 lt Et Suyu
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1/2 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru
1/2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi
Kızartmak İçin Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın.
Et suyunu kaynatın. İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin. Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin. Köfteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatın.
Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Tereyağını kızdırın. İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Ayak Köftesi


MALZEMELER
500 gr. köftelik kıyma
4 adet patates
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:
1 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üstünü kapatacak kadar su koyun. Tuz atın ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın, çatalla ezip püre haline getirin, içine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyun. Kıymaya yoğurt, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz atıp iyice yoğurun. 15 santimlik uzun köfteler yapın. Köfteleri una bulayıp kızgın yağda kızartın. Patates püresinin üzerine koyup servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ayçiçek Yağlı Bakla


MALZEMELER
1 kilo bakla
1 baş soğan
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limon
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI
Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün. Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin. Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Ayılı Kurabiye


MALZEMELER
250 gr. margarin
3 kahve fincanı pudra şekeri
5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI
Bir kapta margarinle pudra şekerini iyice ovalayarak birbirine yedirin. Vanilya ilave edin. Sonra da unu yavaş yavaş koyarak sert bir kurabiye hamuru tutun. Hamuru 20 dakika dinlendirip ikiye bölün. Birine 2 kaşık su ve kakao koyup tekrar yoğurun. Kakaolu hamurdan küçük parçalar kopararak tezgahta inceltin. Ayı şeklindeki kalıplarla kurabiyeleri hazırlayın. Sade hamurdan da yıldız şeklinde kalıplar çıkarabilirsiniz. Hepsini yağlanmış fırın tepsisine dizin. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ayılı Pasta


MALZEMELER
3 adet yumurta
3 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kakaolu krem şanti

HAZIRLANIŞI
1 bardak sütü, kakaolu krem şantiyle çırpıp buzdolabında bekletin.
Yumurtaları şekerle 5 dakika çırpın. Sıvıyağ, süt, vanilya, kabartma tozu ekleyin. Kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyip çırpma işlemini sürdürün. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ayı şeklindeki kalıba dökün. 175 derecelik fırında pişirin. Kenarlarına buzdolabında beklettiğiniz kakaolu krem şantiyi sürün. Göz ve ağız kısımlarını süslemek için renkli şekerlemelerden kullanabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [31/39] Önceki 29 30 31 32 33 Sonraki