Avrat Salatası (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Diş Sarmısak
2 Kök Taze Soğan
1 Ufak demet Maydanoz
1 Büyük Domates
2 Nar
1 Tatlı Kaşığı Nane
2 Yeşil Biber
2 Limon
Pulbiber, Tuz


HAZIRLANIŞI
Domates, taze soğan, biber ve sarmısağı çok in­ce, pirinç büyüklüğünde kıyarak iyice harmanlayin.
2 limonun ve 2 narın suyunu sıkarak kıyılmış malzemelerle karıştırın.
Naneyi de katarak karıştırın. Dilerseniz, tuz, pulbiber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Avunya Mantısı


MALZEMELER
1/2 kg nohut
4 adet yufka
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp, servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Avunya Mantısı (4 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 Kg Erişte
1 Kase Nohut
2 Çorba Kaşığı tereyağı
250 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
Kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI
Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.
Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Ay Çöreği


MALZEMELER
3 su bardağı un
100 gr. margarin
3 kaşık pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
2 adet yumurta
1 adet limonun rendesi
1 tatlı kaşığı yaş maya

İç malzeme;
2 yemek kaşığı tozşeker
4 yemek kaşığı süt
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı sarı İzmir üzümü
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
1 su bardağı ceviz içi

HAZIRLANIŞI
Tozşeker, süt, ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek, yenibahar, tarçın ve üzümü karıştırarak çöreğin içini hazırlayın.
Ilık sütün içine bira mayasını atıp karıştırın. Şeker ilave edip 15 dakika bekletin. Yumurta ve limon rendesi ile birlikte yumuşak bir hamur tutun. Üzerini örtüyle kapatıp hamur iki katı olana kadar bekletin. Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar alın. Her birine elinizle bastırarak 10 cm. çapında açıp hazırladığınız içten koyun. Sarıp ay şekli verin.
Ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üstlerine kalan yumurtayı sürün. 170 derecelik fırında pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ay Çöreği (6 Kişilik)


MALZEMELER
3 Su Bardağı Un
100 gr. Margarin
1 Kahve Fincanı Süt
1 Adet Yumurta Akı
Bir Miktar Yaş Maya
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Yenibahar


HAZIRLANIŞI
3 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta akını derin bir kaba alın. Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 1 saat dinlendirin.
Ayrı bir yerde 1 su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı toz şeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın. Ortasına hazırladığınız içten koyun. Rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün. Üzerine kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [30/39] Önceki 28 29 30 31 32 Sonraki