MALZEMELER
5 adet yumuşamış, olgun avokado
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
2 adet orta boy kuru soğan (çok ince, yemeklik doğranmış)
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Süslemek İçin;
Çon ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Önce olgunlaşmış avokadoları elma soyar gibi incecik soyalım. Ortadan ikiye bölüp, ortasındaki çekirdekleri çıkaralım. Geniş bir tabak için de çatalla ezerek püre haline getirelim. İçine zeytinyağı, dövülmüş sarmısak ve çok ince doğranmış soğanları ekleyip, karıştıralım. Öte yandan tuz ve karabiberle beraber limon suyunu da ilave edip, iyice harmanlayalım. Sonra bir servis tabağına avokado ezmesini yerleştirip, üzerini maydanozla süsleyip, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet yumuşamış avokado
1 adet kibrit kutusu büyüklüğünde rokfor peyniri
1 adet kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
2 diş sarmısak (dövülmüş)
2 yemek kaşığı tatlı yoğurt
4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
Ayrıca 10-15 adet yuvarlak sandviç ekmeği veya tost ekmeği
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iyice yumuşamış avokadoların kabuğunu elma soyar gibi incecik soyalım. Ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkaralım ve çatalla ezip, püre hailne getirelim. Öte yandan başka bir kabın içinde peynirleri, yumuşamış tereyağını, dövülmüş sarmısak, yoğurt ve kremayı iyice karıştıralım. Ya da bu işlemi mutfak robotunun içinde yapalım. Tuz ve karabiberle birlikte dereotunu da ekleyelim. Sonra da bu karışımı püre halindeki avokadoyla iyice harmanlayalım. Şimdi de sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölelim ya da tost ekmeklerini dörde keselim. Avokado musumuzu kalın bir tabaka halinde ekmeklerin üzerine sürüp, şık bir servis tabağına dizelim.
İsterseniz bu karışımı bir tasa boşaltıp, kenarlarına mısır cipsi yerleştirip, dip sos gibi de kullanabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet avokado
2 adet sosis
1 yemek kaşığı mısır
1 adet salatalık turşusu
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet limonun suyu
1 tutam fesleğen
HAZIRLANIŞI
Avokadoyu uzunlamasına kesip çekirdekli kısmını çıkarın. Kabuğunu da soyduktan sonra servis tabağına alın.
Haşlanmış sosis, doğranmış salatalık turşusu, mısır ve mayonezi karıştırın. Limon suyu, fesleğen ve zeytinyağını çırpıp salataya ekleyin. Bütün salata malzemesini avokadonun içine doldurduktan sonra servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr. makarna
4 adet domates
4 adet dolmalık biber
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Sosu İçin: 1 adet avokado
1/2 limonun suyu
2 diş sarmısak
1 adet orta boy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Domatesleri ikiye bölün. Bir fırın tepsisine, domates, ince doğranmış sarmısak ve dolmalık biberi koyun. Üzerlerine zeytinyağı sürün, 190 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkartıp çok ince kıyın. Limon suyu gezdirin. Avokado, ince kıyılmış soğan, sarmısak ve domatesi blendırda çekip, pul biber ekleyin.
Makarnayı haşlayıp, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kaşığı ayırdıktan sonra kalanını makarnaya karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın. Kenarlarını biberle süsleyip üzerine kalan sosu gezdirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 diş sarımsak
1 adet büyük domates
2 adet nar
1 ufak demet maydanoz
2 adet taze soğan
2 adet yeşil biber
2 adet limon
1 çorba kaşığı nar pekmezi
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Domates, biber, sarmısak ve taze soğanı çok ince, kıyın ve karıştırın. Limonların ve narların suyunu sıkarak kıyılmış malzemelerle karıştırın. Naneyi de katın. Arzuya göre tuz, pul biber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »