MALZEMELER
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı mısır unu (fırınlanmış, iri taneli olanı tercih edilir)
1 su bardağı rende kaşar
4 su bardağı kaymaklı süt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir bakır tavaya zeytinyağını koyalım ve ateşe oturtalım.
Hemen mısır unu ilave edip, büyük bir kaşıkla 2-3 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
Sütü ilave ederken de sürekli karıştırmaya devam edelim.
Yaklaşık 8-10 dakika daha pişirip, kaşar peynirini ekleyelim ve 2-3 dakika yine karıştırıp, altını söndürelim ve sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Kuzu Ciğeri
500 gr Kuzu Eti
100 gr Mantı Hamuru
1 Avuç Nohut
1 Adet Sivribiber
1-2 Arnavut Biberi
1 Pırasa
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik
1 Kuzu Beyni
2 Çorba Kaşığı tereyağı
1 Adet Soğan
HAZIRLANIŞI
Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin.
Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin.
Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın. Tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın. 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tencerede yumurta, yoğurt ve unu çırpın. 4 bardak tavuk suyu, karabiber ve tuz ekleyip, kaynayana kadar karıştırın. Arpa şehriyeden 2 yemek kaşığı ayırın. Kalan arpa şehriyeyi çorbaya ilave edip, 20 dakika karıştırarak kaynatın. Çorba koyu olursa sıcak su ilave edebilirsiniz.
Ayırdığınız arpa şehriyeyi kavurup çorbanın üstüne dökün. 10 dakika bekletip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 bardak arpa şehriye
2 bardak bulgur
2 yemek kaşığı margarin
3 bardak et suyu
Tuz
HAZIRLANIŞI
2 kaşık margarinle birlikte arpa şehriyeyi pembeleştirin. Şehriyeler pembeleşince bulguru ilave edin. 2-3 dakika karıştırın. Üzerine et suyu ve tuz ilave edin. Suyunu çekince altını kapatın. Pilavı karıştırıp havalandırın. 10 dakika sonra servise hazırlayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 çorba kasığı margarin
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kasığı kuşbaşı et
2 adet biber
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Kimyon, karabiber Tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.
Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.
Kategori: Yahniler.
Yukarı Git »