Armut Tatlısı


MALZEMELER
1 adet armut
2 adet karanfil
Yeteri kadar tarçin, su
50 gr toz şeker


HAZIRLANIŞI
Armutun içerisini oyup kabuğunu soyarak tepsiye koyun. İçerisine karanfil, tarçin, su ve şeker koyun.
180 derecedeki firında pişirerek ılık servise sunun.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Armut Tatlısı (2) (6 Kişilik)


MALZEMELER
3 adet armut
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı portakal likörü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı krem şanti


HAZIRLANIŞI
3 adet armudu düzgünce ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup, içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı toz şekeri yarım su bardağı portakal likörün ilave edin.
En üste 1 tatlı kaşığı tarçin serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın. Daha sonra, üzerine krem şanti sıkıp servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Armutlu Milföy Süprizi (8 Kişilik)


MALZEMELER
8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
4 Olgun Armut
3 Çorba Kaşığı Elma Suyu
500 gr Krempeynir
2 Yumurta Sarısı


HAZIRLANIŞI
Donmuş hamurları kısa bir süre bekletin. Çözülen yaprakları teker teker hafifçe açın. Armutları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Elma suyunu armutların üzerinde gezdirin.
Peyniri bir kaseye alıp çırpın. Armut dilimlerini peynire ilave edin. Peynirli karışımı her bir milföy hamuru üzerine eşit miktarda paylaştırın. Yumurta sarısını çırpıp hamurun kenar kısımlarına sürün. Hamurları sarıp hafifçe bastırın ve tekrar üzerine yumurta sarısı sürün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarını kapanma yerleri alta gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin.
Dilerseniz ruloları yine milföy hamurundan elde edebileceğiniz değişik şekillerle süsleyebilirsiniz.
Fırına içi su dolu bir kase yerleştirin. Armutlu milföy sürprizlerini fırının orta bölmesinde 20 dakika kadar pişirin.
Kıymalı Milföy Sürpriz Dilerseniz tatlınızın yanına tuzlu milföyler de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 300 gr kıymayı küp doğranmış 1 soğan ve iki sarmısakla yoğurun. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle tatlandırıp hamurları doldurun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Armutlu Mus


MALZEMELER
yarım kg olgun armut
1 limonun suyu
5 çorbakaşığı tozşeker
4 dilim ananas
10 adet böğürtlen
2 adet muz
2 adet kiwi
1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
5 gramlık 3 adet yaprak jöle

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Yaprak jöleyi suda eritin. lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki
bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın.
Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin. Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Armutlu tartölet


MALZEMELER
10 adet
5 adet armut
300 gr tereyağı
50 gr toz şeker
50 gr bal
150 gr pudra şekeri
1/2 paket kuru maya
3 adet yumurta
250 gr un
300 ml kremşanti
2 yemek kaşığı elma suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
tuz
kalıplar için un
kalıplar için tereyağı

HAZIRLANIŞI
Armutların dördünü dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm.lik küpler halinde bölün. 50 gr tereyağını tavada eritin. Armutları ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun. Balı ekleyin ve 1 dakika pişirin. Armutları süzgece alın iyice süzülmelerini sağlayın.sularını bir kaba aldıktan sonra armutları bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın. Armut suyunu toz şeker ile karıştırıp harlı ateşte 5 dakika kadar karamelize edin. Kalan tereyağı, bir tutam tuz ve pudra şekerini köpük olana kadar mikserde çırpın. Birer birer yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Maya ve unu da ilave edin sonra da armutları ve karameli ekleyin. 10 adet yaklaşık 11-12 cm çapındaki tartölet kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara dökün. Kalan armutu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın, ince dilimler halinde bölün. Dilimlerin yuvarlak yüzeyleri üste gelecek biçimde hamurların üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. sıcakken kalıplardan çıkarun. Kremşantiyi çırpın, tarçın ve elma suyu ile tatlandırıp tartöletlerle beraber servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [22/39] Önceki 20 21 22 23 24 Sonraki