MALZEMELER
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
1 limon
bademyağı
25 gr toz jelatin
4/5 su bardağı toz şeker
3 kedi dili bisküvi
2 çorba kaşığı kuş üzümü
4/5 su bardağı toz şeker
100 gr sütlü çikolata
4/5 su bardağı çiğ krema
100 gr acıbadem bisküvisi
1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta
sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.
Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.
2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.
Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın.
Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Komposto Şeftali
2 Su Bardağı Şeftali Kompostosu Suyu
300 gr Acıbadem Kurabiyesi
1 Kutu Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Su Bardağı Su
2 Yemek Kaşığı Nişasta
HAZIRLANIŞI
Krem şantiyi bir bardak sütle çırpın. İçine acıbademleri ufalayıp kariştirin. Cam bir kalıbı ıslatıp hazırladığınız karişimi dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Su, komposto suyu ve nişastayi tencerede karıştırıp kısık ateşte koyu bir sos haline gelinceye kadar pişirin. Sos soğuduktan sonra tarçını ilave ederek karıştırın.
Şeftalileri kalıptaki acıbademli karışımın üzerine dizip hazırladığınız sosu gezdirin. Dondurduktan sonra nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 su bardağı kültür mantarı
2 adet havuç
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 su bardağı süt
1 su bardağı hazır süt kreması
2 tatlı tereyağı
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yarım adet limonun suyu
1 yemek kaşığı un
Hamuru için;
250 gr erimiş zeytinyağlı margarin
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI
Mantarları iyice yıkayıp, doğrayın ve kararmamaları için limonlu suyun içinde bekletin.
Tavada tereyağını eritip, mantarları, doğranmış havuçları ekleyip karıştırın. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, 3-4 dakika daha kavurun.
Kavrulan mantarların üzerine kremayı ekleyin ve unu serpiştip, karıştırın. Kaşar peyniri, kıyılmış dereotunu ve sütü ilave edip hepsini karıştırırarak payın iç harcını hazırlayın.
Yoğurma kabına erimiş margarin yoğurt, yumurta, tuz atıp karıştırın, unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra 30 dakika bekletin.Fırın kabını yağlayıp, tart hamurundan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın (üzerini örnek için ayırın). Geri kalanını tart kalıbının içine kenarlarını yükselterek yayın. Mantarlı sosu hamurun üzerine eşit olarak yayın.
Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler hazırlayın. Tartın üstünü kafes şeklinde kaplayın.
Çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımıyla hamurların üstüne sürün ve 175 derecede 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 küçük kavanoz mayonez
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Salça ve cevizi karıştırın. Karışımı mayoneze ilave edin.
Acılı cevizli sosu, sandviçlere sürebilir, haşlanmış etlerin yanında servis yapabilirsiniz.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı kuru fasulye
2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası
kaşar peynir rendesi
2 diş dövülmüş sarmısak
yarım çay bardagı zeytinyağ
pul biber
kekik
tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin.
Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »