Ananaslı Jöle (8 Kişilik)


MALZEMELER
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Paket Ananaslı Jöle
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
2 Adet Limon Suyu
2 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Su Bardağı Toz Şeker
4-5 Dilim Ananas (Konserve)


HAZIRLANIŞI
Üç su bardağı kaynar suyun içine bir paket ananas jölesini dökerek eritelim.Bu karışımı cam bir kalıba dökerek buzdolabına koyarak jölenin katılaşmasını bekleyelim
Bu arada bir paket krem şanti ile bir su bardağı sütü mikserle çırparak krema haline getirelim. İçine 2 limon suyu, iki limon kabuğu rendesi ve bir su bardağı toz şekeri katalım. Mikserle bütün malzemeleri iyice karışana kadar çırpalım.
Katılaşmış olan jölenin üzerine bu kremayı yayalım. Önce buzlukta sonta buzdolabında bir süre beklettikten sonra ananas dilimleriyle süsleyerek servis yapalım.
Not: Ananas yerine, portakal ya da vişne, çilek gibi mevsim meyveleri ve bu meyvelerden yapılmış jöleleri de kullanabilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Ananaslı kek


MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak un
1 bardak şeker
vanilya ve kabartma tozu

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Ananaslı Krema


MALZEMELER
1 kutu ananas konservesi
1 kutu toz krem şanti (1 kutunun içinden 2 paket krem şanti çıkar)
6 adet fındıklı bisküvi
3 adet yumurta
3 yemek kaşığ toz şeker
2 su bardağı süt
1 tutam tuz

Süsleme İçin;
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
2 yemek kaşığı dövülmüş Antep fıstığı


HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte çırpalım. Yumurta aklarını başka bir kasede içine bir tutam tuz atarak, kar gibi oluncaya dek çırpalım. Krem şantiyi de sütle hazırlayıp, üzerine yumurta aklarını ve sarılarını da ekleyelim. 2 dakika mikserle çırpalım. İçlerine ananasları doğrayıp, karıştıralım.

Kremayı kupları yarım olarak paylaştıralım. Birer bisküvi koyup, üstünü tekrar kremayla dolduralım.

Servise kadar buzdolabında bekletelim. Fındık-fıstık serpip servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ananaslı Meyve Salatası (2 Kişilik)


MALZEMELER
1 adet ananas
100 gram çilek
1 adet kivi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı çilek likörü


HAZIRLANIŞI
Ananası enine ikiye bölün ve içlerini zarar vermeden çıkarın, dilimleyin. Kivilerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Çilekleri yıkadıktan sonra boyuna ikiye bölün.
Bir kabın içinde ananasları, çilekleri ve kivileri karıştırın. Bu meyve karışımını ikiye bölüp içini çıkardığınız ananaslara pay edin.
Çilek likörü ve pudra şekerini karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Ananaslı pilav


MALZEMELER
(6 kişilik)
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
2-3 adet yeşil soğan
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı
Tereyağı
1 adet ananas
Yarım çay kaşığı zencefil
Tuz

HAZIRLANIŞI
Yeşil soğan bir tavanın içine ince ince doğradıktan sonra, ceviz, kuru üzüm, tuz ve zencefil içine karıştırılıp tereyağı ile harlı ateşte 3-4 dakika pişirilir. Üstüne dilimlenmiş ananas ve haşlanmış pirinç ilave edilerek iyice pişirilir.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [15/39] Önceki 13 14 15 16 17 Sonraki