Altin Kesesi


MALZEMELER
2 PAKET MISIR NİŞASTASI
2 TANE YUMURTA
1/2 KABARTMA TOZU
250 GR MARGARİN
3 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

İÇİ İÇİN:

FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ

HAZIRLANIŞI
MARGARİN VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE ŞEKLİNDE OLACAK.
DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Altın Yıldızlar (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 Su Bardağı Toz Badem
1/2 Su Bardagi Çok İnce Çekilmiş Ceviziçi
2 Su Bardağı Pudra Şekeri
1/2 Çay Bardağı Çok İnce Kıyılmış Portakal Şekerİemesi
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Yumurta Beyazı
Yaldızlı Gida Boyasi (üzeri için)


HAZIRLANIŞI
Yumurta beyazı hariç bütün malzemeyi karıştırın. Yumurta beyazını da ilave edip 3-4 dakika yoğurun. Sert bir hamur elde edin.
Hamuru 1 cm kalinlığında açın. Yıldiz şeklindeki bir kalipla keserek yağlarımış fırin tepsisine dizin.
Önceder ısıtılmış 1 50 derece firında, firırıın kapagını açık bırakarak 35 dakika pişirin. Üzerini yaİdızli gıda boyasıyle süsleyerek servis yapin.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Amaretti


MALZEMELER
220 gr. toz şeklinde dövülmüş badem
30 gr. ince dilimlenmiş badem
¼ çay kaşığı badem esansı
2 adet yumurtanın beyazı (oda sıcaklığında olmalı)
185 gr. toz şeker

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içinde toz şeker ve yumurta beyazlarını bir mikser yardımıyla kar haline gelinceye, katılaşıncaya kadar en az 7-8 dakika çırpalım. Öte yandan toz bademi 60 gr. toz şeker ile iyice karışana kadar karıştıralım. İçine badem esansını da damlatalım.
Şimdi de kar halindeki yumurta aklarını badem içine ekleyip, tahta kaşık ile köpüğü söndürmeden karıştıralım. Üzerine yağlı veya pişirme kağıdı serili fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımı ile ufak parçalar şeklinde bu karışımı dökelim (istenirse ufak kek pişirme kağıtlarının içine de dökülebilir).
Daha önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim. Ama sakın fırından çıkarmayın, en az 30 dakika kadar bekletelim. Amerettilerin ortası yumuşak, dış kenarları hafif sarı-kahverengi olacak. En az bir hafta saklayıp, yiyebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Amazon Soslu Tavuk


MALZEMELER
8-10 adet kemiksiz tavuk kalça şiş veya tavuk pirzola
2 diş sarmısak (dövülmüş)
½ çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Varsa; 1 çay kaşığı zencefil veya köri (curry) kullanabilirsiniz.

Ayrıca;
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı nar ekşisi yoksa 3 yemek kaşığı sirke ya da buna eşit miktarda limon suyu kullanabilirsiniz.

Üzeri için;
1 demet çok ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Önce geniş ve derin bir tava hatta arsa WOK tavayı orta ısılı ateşin üzerine oturtalım. Hemen içine sıvıyağı aktaralım ve dövülmüş sarmısakları atalım. Bir tahta kaşıkla karıştırarak 1 dakika kadar soteleyelim ve tavuklarımızı ekleyelim. Yine karıştıra, çevire 8-10 dakika kadar tavukları pişirelim.

Sonra da tuz ve diğer baharatları ekleyip, 1-2 dakika da bu şekilde pişirelim. Öte yandan bir ufak kasenin içinde tahin, pekmez ve nar ekşisini bir çatala karıştırıp, çırpalım. Hazırladığımız bu sosu tavadaki tavukların üzerine ilave edip, 7-8 dakika kadar pişirelim. Ocaktan alınca henüz sıcakken üzerine ince kıyılmış maydonuzu serpiştirip, sıcak olarak servise sunalım. Pilav da, makarna da yanına yakışır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Amerikan Usulü Pirinçli Güveç (2 Kişilik)


MALZEMELER
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
3 Çorba Kaşığı Soya Yağı
350 gr Salam
200 gr Sosis
1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Salçalık Kırmızı Biber
200 gr Domates
2 Su Bardağı Tavuk Suyu
12 Siyah Zeytin
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş
Karabiber


HAZIRLANIŞI
Salamı ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.
Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip pempeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Kırmızı biberi ilave edip kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştırın. Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [13/39] Önceki 11 12 13 14 15 Sonraki